Η εμπειρία δείχνει ότι ακόμα και αν έχετε ορκιστεί να είστε προσεκτικοί, ο κόσμος μας είναι γεμάτος ατυχίες, οπότε είναι καλύτερα να ενεργείτε προληπτικά και να καλύπτετε το τηλέφωνό σας με μια προστατευτική θήκη.

Μιλήσαμε με  ειδικούς που είδαν τις πιο τρομακτικές smartphone-ιστορίες τρόμου και μας έδωσαν κάποιες συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ώστε να αποφύγετε τη δική σας!

Προστατέψτε το τηλέφωνό σας από κάθε πτώση
Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να σας στείλει σε service είναι η θρυμματισμένη οθόνη. Οι οθόνες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε θραύση και ειδικότερα εάν το σημείο πρόσκρουσης βρίσκεται σε μια γωνία του τηλεφώνου, όπου η δύναμη που ασκείται στο γυαλί είναι πιο συγκεντρωμένη.

Για βασικό επίπεδο προστασίας, επιλέξτε μια θήκη από υλικό που απορροφά τους κραδασμούς (όπως σιλικόνη ή καουτσούκ) και καλύπτει τις ''ευάλωτες'' γωνίες του τηλεφώνου σας. Συμβουλεύουμε τους κατόχους smartphone να μην προστατεύουν με πλαστικές θήκες, διότι δεν απορροφούν αποτελεσματικά τους κραδασμούς και είναι πιθανότερο να μεταφέρουν τον κραδασμό στην ίδια τη συσκευή. 

Από εκεί και πέρα, η αγορά που θα κάνετε εξαρτάται από το πώς και πού χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας. Μια λεπτή θήκη μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε εάν είστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας μόνο σε καθημερινές δραστηριότητες με μικρά χτυπήματα και μικρές πτώσεις. Δοκιμάστε μια διάφανη λεπτή θήκη, όπως η Ultra Slim Case σε συσκευή  iPhone, Xiaomi, Samsung και άλλες για να αναδείξετε τη σχεδίαση του τηλεφώνου σας.

Οι θήκες με ενισχυμένο κέλυφος προσθέτουν περισσότερο όγκο στο κινητό σας, αλλά απορροφούν καλύτερα τους κραδασμούς! Θα συνιστούσαμε αυτές τις θήκες ιδιαίτερα σε νεότερους χρήστες τηλεφώνων.

"Οι έφηβοι είναι πολύ επιρρεπείς στο να σπάσουν τα τηλέφωνά τους", σημειώνεται στις smartphone-ιστορίες. Για εφήβους (ή ας το παραδεχτούμε, για ενήλικες) που προτιμούν προστασία βαρέως τύπου, προτείνουμε θήκες τύπου Rugged ή Book.  Oι θήκες της σειράς "Rugged", υποβάλλονται σε μια αυστηρή σειρά δοκιμών αντοχής. Η θήκη SupCase για το Samsung S10 Plus, για παράδειγμα, είναι μια θήκη πλήρους κάλυψης που προσφέρει ανθεκτικό κέλυφος από σκληρό πολυανθρακικό πλαστικό και προστατεύει από τις θύρες φόρτισης, μέχρι την οθόνη αφής. (Ναι, όλα αυτά σε μια θήκη!) Το Madhawk προσφέρει μεγάλη ποικιλία για τηλέφωνα iPhone και Android.

Σύμφωνα με την εμπειρία των ειδικών, οι ζημιές στο νερό είναι λιγότερο συχνές από ότι οι θρυμματισμένες οθόνες λόγω πτώσεων (αν και τα υδάτινα ατυχήματα αυξάνονται τα Σαββατοκύριακα ή τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι κολυμβητές λανθασμένα παίρνουν τα τηλέφωνά τους για μια βουτιά). Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε βέβαια, οι θήκες UGreen προσφέρουν αδιάβροχη προστασία και είναι δοκιμασμένες να αντέχουν σε βυθίσεις.

Οι εμπειρίες που μας προσφέρουν τα smartphone (η ενημέρωση, η λήψη φωτογραφιών που αγαπάμε, η επικοινωνία με αγαπημένα πρόσωπα) αξίζουν να προστατευθούν! Καθώς τα τηλέφωνα γίνονται όλο και πιο φορητά, γίνεται πιο εύκολη η έκθεσή τους σε μεγαλύτερους κινδύνους. Οι ειδικοί τονίζουν ότι ενώ οι θήκες είναι ο καλύτερος τρόπος για την  προστασία του τηλεφώνου σας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγγίξει το 100%.