Με την έλευση των Windows 10 η Microsoft έδωσε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τους κατόχους των εκδόσεων Windows 7 και Windows 8 για να αναβαθμίσουν εντελώς δωρεάν, το οποίο όμως έληξε στις 29 Ιουλίου 2016. Όμως, χωρίς οι χρήστες να το γνωρίζουν, μπορείτε ακόμα και σήμερα να αναβαθμίσετε το PC ή το laptop σας από τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows στην τελευταία, εύκολα, γρήγορα και κυρίως εντελώς δωρεάν.

 

Ο κυριότερος λόγος για να κάνει κάποιος την μετάβαση είναι η ασφάλεια. Ήδη στις 14 Ιανουαρίου 2020 τα Windows 7 έχουν σταματήσει να υποστηρίζονται, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα Windows 8 από τον Ιανουάριο του 2016. Όσοι έχετε ήδη αναβαθμίσει σε Windows 8.1 μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείται το λειτουργικό σας με ασφάλεια έως τον Οκτώβριο του 2023. Όμως, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, τα Windows 10 θα σας καλύψουν για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα, με την υποστήριξη να σταματά τον Οκτώβριο του 2025.

 

Αν λοιπόν θέλετε να δώσετε λίγα επιπλέον χρόνια υποστήριξης στον υπολογιστή σας και να μεταβείτε στα Windows 10, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 

  1. Μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των Windows 10
  2. Επιλέξτε το πεδίο “Άμεση λήψη εργαλείου” και αποθηκεύστε το αρχείο “MediaCreationTool21H1.exe”
  3. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, πατήστε άνοιγμα
  4. Περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η προετοιμασία και στην συνέχεια πατάμε “Αποδοχή” των όρων
  5. Μόλις εμφανιστεί η επιλογή “Τι θέλετε να κάνετε;” Επιλέγουμε “Άμεση αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή”
  6. Η λήψη των Windows 10 ξεκινάει, ενώ μόλις ολοκληρωθεί επιλέγουμε τι θέλουμε να κρατήσουμε. Αν θέλετε καθαρό format, μην κρατήσετε τίποτα. Αλλιώς, κρατήστε τα αρχεία σας ή και τις εφαρμογές σας, ανάλογα με το τι θέλετε.
  7. Στη συνέχεια πατάμε Εγκατάσταση

 

Ο υπολογιστής σας στη συνέχεια θα κάνει αρκετές φορές επανεκκίνηση, χωρίς να χρειάζεται να φοβάστε. Επιπλέον, θα μπει αυτόματα το παλιό κλειδί των Windows σας, καθώς επίσης θα γίνει και αυτόματη ενεργοποίηση. Τέλος, ο υπολογιστής σας θα έχει αυτόματα την τελευταία έκδοση των Windows 10 που κυκλοφορεί.

 

Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε, να αποθηκεύσετε τα σημαντικά αρχεία σας σε κάποιον εξωτερικό δίσκο. Αν και η διαδικασία είναι ομαλή, μπορεί να υπάρξει κάποια “αναποδιά”.